Tragická havária, bilancovanie policajtov

31.05.2004 Celý región

Dnešného dňa v čase medzi 08.00 hod. a 09.00 hod. došlo na ceste II triedy medzi Levočou a Harichovcami, v katastri mesta Levoča, k dopravnej nehode osobného...
Dnešného dňa v čase medzi 08.00 hod. a 09.00 hod. došlo na ceste II triedy medzi Levočou a Harichovcami, v katastri mesta Levoča, k dopravnej nehode osobného motorového vozidla s Levočským evidenčným číslom značky VAZ 21073, s ktorým jazdil 62-ročný vodič zo Spišského Podhradia.

K dopranej nehode došlo tak, že vodič jazdiaci smerom od Levoče z doposiaľ nezistených príčin zišiel mimo cestu vpravo a narazil prednou časťou vozidla do stromu. Vozidlo následne bolo odhodené vpravo do priekopy a prevrátilo sa na strechu. Pri nehode došlo k ťažkému zraneniu vodiča, ktorý utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým na mieste podľahol. Telo nebohého bolo prevezené na oddelenie patológie v Poprade a bude na ňom vykonaná pitva.
Škoda na motorovom vozidle je odhadnutá na cca 30 000, - Sk.
Príčina a miera zavinenia je v štádiu riešenia. Dopravnú nehodu vyšetruje Okresný dopravný inšpektorát OR PZ v Poprade ako trestný čin podľa § 224 ods. 1 Tr. zákona.

Deň polície – slávnostný služobný aktív
Dňa 31.5.2004 o 13.00 hod. sa konal v priestoroch zasadačky Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove slávnostný služobný aktív policajtov Prešovského kraja. Konaný bol pri príležitosti dňa polície. Policajti sa tu zišli , aby bilancovali svoju prácu, ale hlavne ocenili zo svojich radov tých, ktorí si to najviac zaslúžia:
- 15 policajtov bolo mimoriadne povýšených
- 15 policajtov dostalo od prezidenta PZ vyznamenanie Ministerstva vnútra SR a to „ Medailu za službu v Policajnom zbore“
- 15 boli ocenení peňažnou odmenou.
Slávnostný príhovor k zúčastneným policajtom predniesol riaditeľ KR PZ , plk. JUDr. Ladislav Malik.
Uviedol , že policajti Prešovského kraja sa dlhodobo zaraďujú na poprednom mieste vo výslednosti práce medzi ostatnými krajmi v rámci SR. Presvedčivým dôkazom o tom, že nejde o náhodné výsledky je fakt, že tiež bezpečnostná situácia v tomto kraji je jedna z najlepších.
Rok 2004 sa pre Policajný zbor nesie v znamení organizačných zmien. Cieľom tejto reorganizácie je dosiahnuť stav, ktorý vytvorí podmienky na zabezpečenie kvalitnejšej ochrany života, zdravia a majetku občanov. Zmenami sa sleduje zvýšenie objektívnej bezpečnosti, údernosti a efektivity výkonných útvarov, maximálne zabezpečenie prítomnosti uniformovaných policajtov v uliciach a v neposlednom rade aj urýchlenie a zjednodušenie úradného postupu v trestnom konaní.
Prácu policajta nemožno vykonávať bez vedomia, že ide o prácu záslužnú, že ide o službu občanom.
Práve pochopenie tohto vzťahu je jedným z predpokladov realizácie a dosiahnutia vytýčených cieľov a zámerov na úseku boja s trestnou činnosťou a ďalšími negatívnymi javmi našej spoločnosti.
Poďakoval všetkým policajtom za ich vynaloženú snahu a obetavosť, ktorú prejavili pri plnení služobných úloh. Osobitne však tým , ktorí boli tentoraz o niečo úspešnejší pri uplatňovaní zákona.
Poďakoval aj rodinným príslušníkom policajtov za porozumenie a vytvorenie priaznivých podmienok pre výkon náročnej policajnej práce. Ubezpečil všetkých , že Vaša cesta, cesta dodržiavania zákona je správna. Do ďalšej práce zaželal policajtom veľa úspechov, tvorivých síl, pracovnú pohodu a do osobného života pevné zdravie a spokojnosť v rodine.
 

Vyberte región